Skip to main content

Dana 23.03.2019. DVD Trnje obilježilo je svoju 85. godišnjicu postojanja na skupštini koja se održavala u našem vatrogasnom domu.

Na skupštini su prisustvovali ispred VZGZ Neno Gložinić, ispred grada Zagreba predsjednik gradske četvri Trnje Mato Bartoluci, DVD Trešnjevka, DVD
Prečko, DVD Jakuševac, DVD Kustošija, DVD Hrelić, DVD Gračani, DVD Resnik – Zagreb, DVD Sesvetski Kraljevac, DVD Bukevje i DVD Kurilovec.

U izvješću je pročitan rad društva u 2019. u kojoj smo odradili 21 intervenciju na području grada Zagreba. Te usvojen prijedlog rada i financijski plan za 2019. godinu.

Dosadašnji zapovjednik DVD Trnje Josip Kovačević, obzirom da se na toj funkciji nalazi gotovo 15 tak godina, zatražio je da ga se razriješi dužnosti.
Zaključak: jednoglasno se prihvaća zahtjev dosadašnjeg zapovjednika Josipa Kovačevića te se isti razrješuje dužnosti.

Na prijedlog zamjenika zapovjednika Filipa Klinca i operativnih članova predlažu se za zapovjednika Filip Klinac a za zamjenike zapovjednika Valent Murlin i Jan Vesel. Isti prijedlog je jednoglasno prihvaćen od strane skupštine.

Također podjeljene su i diplome o osposobljenosti članova za osposobljavanje za zvanje vatrogasac x2, vatrogasac I. klase x4, vatrogasni dočasnik x4, viši vatrogasni časnik x2, rukovanje motornom pilom x2.

Te našem zapovjedniku Josipu Kovačeviću je uručeno Zlatno vatrogasno odlikovanje za zasluge i rad od strane Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.  Srebrna vatrogasna plamenica  Mladenu Popoviću, brončana vatrogasna medalja Filipu Klincu kao i vatrogasna spomenica za 10 godina.